Adonis Apoteka
Korpa

SOLGAR FOLACIN tablete, 100kom

SOLGAR FOLACIN tablete, 100kom

Opis

* fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže prozvoda
SOLGAR FOLACIN tablete, 100kom
990,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: SOLGAR
  • Šifra proizvoda: 11997
Pregleda: 245
Napomena: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez greške. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude, ali ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Hvala na razumevanju. 

Sastav:

Folna kiselina - 400mcg


Delovanje:

-Folna kiselina je vitamin rastvorljiv u vodi. Ljudski organizam ne može sam sintetisati folnu kiselinu pa ju je neophodno dodatno uzimati u vidu suplemenata.

-Dodatni unos folne kiseline je od posebnog značaja kod trudnica i žena koje planiraju trudnoću, zbog pravilnog razvoja ploda. Jedno od najvažnijih otkrića medicine 20. veka je saznanje da se suplementacijom folne kiseline procenat oštećenja nervnog sistema novorođenčadi smanjuje za 50 do 80%. Oštećenja uzrokovana deficitom folne kiseline pojavljuju se već tokom prvih nekoliko nedelja trudnoće, stoga je prekoncepcijska suplementacija nužno potrebna. Folna kiselina ima važnu ulogu u očuvanju zdravlja srca; neophodna je za brojne metaboličke procese posebno u “brzorastućim” tkivima fetusa, za obnovu i stvaranje eritrocita i imunoloških ćelija, sintezu i deobu DNA.

-Štiti od parazita te pomaže kod trovanja hranom.

-Efikasno deluje kod razdražljivosti, umora, nesanice, depresije, dekoncentracije, bolesti krvnih sudova, Parkinsonove i Alzhajmerove bolesti, osteoporoze, upale desni.

-Simptomi deficita folne kiseline su: anemija, pojava afti, poremećaj probave, loša cirkulacija, pojava sede kose, problemi sa rastom, umor, depresija.

-Deficit je čest kod osoba čiji stil života i način ishrane ne zadovoljavaju potrebe organizma za folnom kiselinom.

*Pacijenti koji se smatraju “rizičnim” grupama su: alkoholičari, srčani bolesnici, osobe sa obolenjima jetre i bubrega, trudnice, žene koje koriste peroralne kontraceptive, starije osobe i svi sa malapsorpcijom folne kiseline.


Način upotrebe:

Uzima se 1 tableta na dan ili po preporuci lekara

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.