Adonis Apoteka
Korpa

Zatvor

Šta je zatvor?

Zatvor (opstipacija) je otežano pražnjenje creva, bilo zbog toga što je stolica tvrda ili zbog toga što je pražnjenje creva ređe nego normalno (manje od 3 stolice nedeljno). Zatvor je često praćen nadutošću trbuha i bolom u stomaku pri pražnjenju creva ili nevezano za to.

Uzroci zatvora su razni. Najčešće, to je način ishrane (hrana siromašna biljnim vlaknima) i odlaganje nagona za pražnjenje creva.

Simptomi zatvora:

Nadutost stomaka

Bol u stomaku pri pražnjenju creva ili nevezano za to

Sluz

Krv u stolici 

Gubljenje na težini bez vidnog razloga 

Povraćanje

Ukoliko mučite muku sa zatvorm, možete kod nas pronaći preparate koji će Vam pomoći. U ponudi imamo: kapsule za zatvor, supozitorije za zatvor, gel za odrasle, gel za decu.

Kapsule za zatvor

U ponudi imamo više proizvoda ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: bulardi 500, enterobiotik forte, gastroregular gluten, flonivin plus.

Bulardi 500

Bulardi 500 predstavlja kombinaciju kulture probiotskog mikroorganizma Saccharomyces boulardii i vitamina D3 koja blagovremeno deluje na zdravlje i funkcije digestivnog trakta i regulaciju crevne flore.

Upotrebljava se kod akutnih dijareja, kod putničkih dijareja, uz antibiotike i kod antibiotskih dijareja, uz terapiju i za sprečavanje recidiva infekcija bakterijom Clostridium difficile, uz standardnu terapiju infekcija bakterijom Helicobacter pylori, kod zapaljenskih bolesti creva i sindroma „nervoznih creva”.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Bulardi 500, odličan je sadrži vitamine koji pomažu kod bolova u stomaku i kod bolesti creva.

Enterobiotik forte

Probiotik Enterobiotik® FORTE doprinosi rešavanju stomačnih problema, naročito kada dođe do:

Dijareja uzrokovanih antibioticima, u toku i nakon antibiotske terapije

Dijareja uzrokovanih Rota virusima

Infekcije Helicobacter pylori

Zapaljenskih bolesti creva

Neuravnoteženosti crevne mikroflore.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Enterobiotik forte, efikasan je kod dijareje, pomaže brzo i efikasno, rešava sve stomačne tegobe.

Gastroregular gluten

GastroRegular® Gluten pomaže kod otežanog varenja glutena i osećaja:

nadutosti

grčeva

nedovoljne ispražnjenosti creva

GastroRegular® Gluten sadrži proteolitičke enzime, endopeptidaze i egzopeptidaze, koji razgrađuju unutrašnje i spoljašnje peptidne veze u proteinima, uključujući gluten iz unete hrane. Peptidne veze prisutne u glutenu se na ovaj način razlažu do nivoa aminokiselina koje organizam lakše vari.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Gastroregular gluten, pomaže kod otežanog varenja, odličan je za nadutost kao i kod grčeva.

Flonivin plus

Probiotik Flonivin plus je jedinstvena kombinacija probiotskih kultura Saccharomyces boulardii i Bifidobacterium bifidum,sa dodatkom cinka.

Namenjen je smanjenju učestalosti i trajanju dijareje izazvane upotrebom antibiotika, kod putničke dijareje, opstipacije i nadutosti.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Flonivin plus, odličan je za dijareju, kod putničke dijareje, ako imate osećaj nadutosti, efikasan je i delotvoran.

Supozitorije za zatvor

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: aveglicerin supozitorije, eva q supozitorije, glicerolske supozitorije.

Aveglicerin supozitorije

Aveglicerin supozitorije koriste se kod blažih oblika zatvora gde nije potrebna dugotrajna terapija i kada nije moguće primeniti oralne laksative iz nekog razloga.

Ispoljavaju lokalno laksativno dejstvo i olakšavaju pražnjenje creva.

Aktivni princip je glicerol koji kada se primeni rektalno privlači vodu i povećava sadržaj tečnosti u crevima.

Time se stolica omekšava i olakšava se pražnjenje creva.

U isto vreme se i nadražuje sluznica rektuma čime se pokreće peristaltika.

Laksativni efekat nastupa nakon 15-30 minuta.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Aveglicerin supozitorije, prazne creva samim tim se osećate lakše i lagodnije, takođe omekšava stolicu, vrlo su efikasne.

Eva q supozitorije

Upotreba Eva/qu® supozitorija uvek je indikovana kod svih oblika čestih konstipacija, i habitualnih (koji su posledica loših navika) i hroničnih.

Eva/qu® supozitorije se primenjuju za pražnjenje creva pre operacije ili dijagnostičkih procedura (npr. kod hirurških, gastroenteroloških i uroloških ispitivanja, ultrazvuka prostate i rektoskopije).

Izuzetno su korisne na putovanjima, kada se može desiti neočekivana konstipacija, a neophodno je brzo i efikasno pražnjenje.

Izuzetno su pogodne kada je potreban izbor: gde i kada obaviti svoje potrebe, van neudobnih toaleta u kancelariji, restoranu, aerodromu, vozu.

Preventivno delovanje: korisno je primeniti preventivne mere u cilju čišćenja rektuma od ostataka stolice.

Posle stavljanja, Eva/qu® supozitorija se rastvara u rektumu i za 3-4 minuta oslobađa se veliki broj šumećih mehurića koji pritiskaju i masiraju zidove rektuma.

Otopljena supozitorija omekšava stvrdnutu stolicu.

Efervescentni nadražaj pomaže odvajanje, brzu i zadovoljavajuću evakuaciju.

Supozitorije se mogu primenjivati duže vreme da bi se održao i obnovio usporeni mehanizam pražnjenja.

Eva/qu® supozitorije deluju isključivo lokalno i ne sadrže laksativne sastojke koji, ukoliko ih organizam resorbuje, mogu dovesti do neželjenih sporednih dejstava, kao što su ozbiljna dehidratacija, disbalans elektrolita, kolitis indukovan laksansima itd.

Eva/qu® supozitorije ne stvaraju zavisnost. Treba ih primeniti jedino u slučaju potrebe.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Eva q supozitorije, izuzetno su dobro, jako brzo i efikasno prazne creva, možete ih koristiti gde god, odličan su izbor za putovanja.

Glicerolske supozitorije

Supozitorije sa glicerolom u podlozi od želatina najčešće se koriste kod blažih oblika zatvora gde nije potrebna dugotrajna terapija i gde je lečenje ovog poremećaja onemogućeno upotrebom oralnih preparata iz bilo kog razloga.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Glicerolske supozitorije, imaju podlogu želatina, jako se lako koriste, koriste se za neke blaže oblike zatvora.

Gel za odrasle za zatvor

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti jedan, u pitanju je: mikrolax gel za odrasle.

Mikrolax gel za odrasle

Mikrolax je laksativni gel namenjen odraslima, preporučuje se: kod opstipacije, za pražnjenje creva u pripremi za ispitivanje ili operaciju, za pražnjenje creva u postoperativnom periodu.

Mikrolax gel je potpuno bezbedan preparat na bazi glicerola. Glicerol spada u grupu osmotskih laksansa, koji deluje tako što povlači vodu iz okolnih tkiva u lumen creva, time sadržaj creva postaje mekši i pražnjenje je olakšano.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Mikrolax gel za odrasle, gel je odličan za pražnjenje creva, lako se koristi, namenjen je isključivo odraslim osobama.

Gel za decu za zatvor

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti jedan, u pitanju je mikrolax gel za decu.

Mikrolax gel za decu

Mikrolax gel je potpuno bezbedan preparat na bazi glicerola.

Preporučuje se:

Kod opstipacije.

Za pražnjenje creva u pripremi za ispitivanje ili operaciju.

Za pražnjenje creva u postoperativnom periodu.

Glicerol spada u grupu osmotskih laksansa, koji deluje tako što povlači vodu iz okolnih tkiva u lumen creva, time sadržaj creva postaje mekši i pražnjenje je olakšano.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Mikrolax gel za decu, bezbedan je za decu, lako se koristi, pomaže u pražnjenju creva, odličan je za decu.

Sastav: Glycerin, Gelatina alba, Aqua purificata. *Aveglicerin su supozitorije sa glicerolom (Glycerolum) u podlozi od želatina. Namena:Koriste se kod blažih oblika zatvora gde nije potrebna dugotrajna terapija i kada nije moguće primeniti oralne laksative iz nekog razlogaDelovanje:Ispolja..
330,00 RSD
Sastav:Natrijum bikarbonat, kalijum bitartarat, voda,  polietilenglikolNamena:Upotreba Eva/qu® supozitorija uvek je indikovana kod svih oblika čestih konstipacija, i habitualnih (koji su posledica loših navika) i hroničnih.Eva/qu® supozitorije se primenjuju za pražnjenje creva pre operacije ili..
735,00 RSD
Brend: SINEFARM
Sastav:Supozitorije sa glicerolom (Glycerolum) u odgovarajućoj podlozi – želatin (Gelatina alba).Indikacije:Supozitorije sa glicerolom u podlozi od želatina najčešće se koriste kod blažih oblika zatvora gde nije potrebna dugotrajna terapija i gde je lečenje ovog poremećaja onemogućeno upotrebom oral..
390,00 RSD
Brend: Esensa
Sastav:Mikrolax gel je potpuno bezbedan preparat na bazi glicerola.Indikacije:Preporučuje se:-  Kod opstipacije-  Za pražnjenje creva u pripremi za ispitivanje ili operaciju-  Za pražnjenje creva u postoperativnom perioduDelovanje:Glicerol spada u grupu osmotskih laksansa, koji deluje..
690,00 RSD
Brend: Esensa
Sastav:Jedna mikroklizma od 5ml sadrži: Glycerolum 4,6g Pulvis conservans 0.006g Hidrosolubilna podloga do 5ml.Indikacije:Mikrolax je laksativni gel namenjen odraslima. Preporučuje se:  Kod opstipacije  Za pražnjenje creva u pripremi za ispitivanje ili operaciju  Za pražnjenje creva u..
715,00 RSD
Prikazuje se 1 do 5 od 5 (1 strana)