Adonis Apoteka
Korpa

EVA Q supozitorije, 6kom

EVA Q supozitorije, 6kom

Opis

* fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže prozvoda
EVA Q supozitorije, 6kom
665,00 RSD
Pregleda: 291
Napomena: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez greške. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude, ali ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Hvala na razumevanju. 

Sastav:

Natrijum bikarbonat, kalijum bitartarat, voda,  polietilenglikol


Namena:

Upotreba Eva/qu® supozitorija uvek je indikovana kod svih oblika čestih konstipacija, i habitualnih (koji su posledica loših navika) i hroničnih.

  • Eva/qu® supozitorije se primenjuju za pražnjenje creva pre operacije ili dijagnostičkih procedura (npr. kod hirurških, gastroenteroloških i uroloških ispitivanja, ultrazvuka prostate i rektoskopije).
  • Izuzetno su korisne na putovanjima, kada se može desiti neočekivana konstipacija, a neophodno je brzo i efikasno pražnjenje.
  • Izuzetno su pogodne kada je potreban izbor: gde i kada obaviti svoje potrebe, van neudobnih toaleta u kancelariji, restoranu, aerodromu, vozu.
  • Preventivno delovanje: korisno je primeniti preventivne mere u cilju čišćenja rektuma od ostataka stolice.

Rektalna higijena može sprečiti upale, ragade, hemoroide i neoplazije.


Delovanje:

Posle stavljanja, Eva/qu® supozitorija se rastvara u rektumu i za 3-4 minuta oslobađa se veliki broj šumećih mehurića koji pritiskaju i masiraju zidove rektuma.

Otopljena supozitorija omekšava stvrdnutu stolicu.

Efervescentni nadražaj pomaže odvajanje, brzu i zadovoljavajuću evakuaciju.

Supozitorije se mogu primenjivati duže vreme da bi se održao i obnovio usporeni mehanizam pražnjenja.

Eva/qu® supozitorije deluju isključivo lokalno i ne sadrže laksativne sastojke koji, ukoliko ih organizam resorbuje, mogu dovesti do neželjenih sporednih dejstava, kao što su ozbiljna dehidratacija, disbalans elektrolita, kolitis indukovan laksansima itd.

Eva/qu® supozitorije ne stvaraju zavisnost. Treba ih primeniti jedino u slučaju potrebe.


Način upotrebe:

Izvadite supozitoriju iz hermetičkog pakovanja i umetnite je u anus (otvor pozadi). Uvlačenje je lakše ako se supozitorija prethodno pokvasi vodom. Ukoliko korisnik pati od lezija ili hemoroida, preporučuje se prethodno podmazivanje (lubrikacija) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem. Supozitorija obično dovodi do pokretanja creva u toku nekoliko minuta. Važno je dozvoliti da delovanje bude potpuno. Preporučuje se korisniku da zadrži supozitoriju u rektumu što je duže moguće i pored očiglednog nadražaja, u stanju kretanja pre nego u sedećem ili ležećem položaju.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
Tagovi: eva , q , supozitorije , 6kom , 280410 , zatvor