Adonis Apoteka
Korpa

Prehlada

Prehlada je najčešća od svih virusnih infekcija. Veoma se brzo širi, uobičajeno traje oko nedelju dana ukoliko se ne iskomplikuje bakterijskom infekcijom. Prehladu izaziva više od 200 vrsta virusa koji napadaju sluznicu nosa, sinusa, grla i bronhija.

Prehlada obično počinje postepeno, odlikuje se normalnom ili blago povišenom temperaturom, začepljenjem ili curenjem nosa, kijanjem. Glavobolja, bolovi u grlu kao i kašalj se takođe mogu javiti ali su blažeg intenziteta u odnosu na grip.

Kod nas možete pronaći preparate za prehladu za decu i odrasle. U ponudi imamo: sprej za grlo, sprej za nos, balzam za decu protiv prehlade, balzam za odrasle protiv prehlade.

Sprej za grlo

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: maxlab srebrosept sprej za grlo, srebro zeolit oralni sprej, viru protect sprej.

Maxlab srebrosept sprej za grlo

Maxlab srebrosept je preparat koji sme da se guta, za razliku od drugih tečnosti za ispiranje usta, pošto je potpuno prirodnog sastava, bez konzervansa i štetnih veštačkih antiseptika.

Upotrebom preparata se uklanja neugodan zadah iz usta, koji potiče od razvoja bakterija.

Preparat može da se svakodnevno koristi za održavanje higijene usne šupljine, smanjujući rizik od nastanka karijesa i infekcija.

Blagotvorno deluje kod infekcija gornjih disajnih puteva, otežanog disanja, zapaljenja desni, afti i infekcija sluzokože usta (kandida).

Iskustva naših korisnika koji su koristili Maxlab srebrosept sprej za grlo, potpuno je prirodan, deluje brzo, održava higijenu usne duplje i može se koristiti svakodnevno.

Srebro zeolit oralni sprej

Srebro zeolit je oral sprej se preporučuje kao preventiva kod: respiratornih virusa, gripa, prehlade, kijavice, virusne upale sinusa i herpes simpleksa, takođe, neutrališe neprijatne mirise i može biti sastavni deo higijene nosa i usne duplje.

Vodeni rastvor koji ima jako imunostimulirajuće, antivirusno, antibakterijsko i antigljivično dejstvo.

Jonsko srebro sa zeolitom je ključni sastojak formulacije, jednostavan za upotrebu, a njegova prirodna svojstva pružaju efikasnu zaštitu od spoljnih pretnji. Pošto su joni srebra atomi srebra kojima nedostaje jedan elektron, oni mogu da „ukradu“ elektrone iz drugih jedinjenja, kao što su infektivni agensi. Kada dođu u kontakt sa njima, efikasno ih uništavaju.

Srebro zeolitni sprej stvara zaštitnu srebrnu barijeru između sluzokože i spoljnih pretnji. Srebrne čestice ostaju na površini sluzokože i uz pomoć zeolita kontinuirano oslobađaju jone srebra koji deluju površinski i ne prodiru u sluzokožu. Sluzokoža se ne isušuje i hemijski se ne menja, već se hidrira, a joni srebra sa zeolitom stvaraju prirodnu zaštitnu mrežu. Ova srebrozeolitna mreža ne dozvoljava da se mikroorganizmi nastane na sluzokožu ili da prodru u strukturu ćelije.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Srebro zeolit oralni sprej, odličan je kod prehlade, virusa, jednostavan je za upotrebu.

Viru protect sprej

Viru Protect sprej je sprej koji štiti usnu duplju i grlo i smanjuje rizik od virusne infekcije, a preporučuje se primena i kod prvih znakova infekcije. 

Tripsin iz bakalara - inhibira virus da se vezuje i inhibira njihovu sposobnost da inficira ćelije i glicerol - stvara osmotski aktivnu prolaznu barijeru koja zaustavlja viruse.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Viru protect sprej, odličan, štiti usnu duplju i sprečava infekcije, lako se koristili i delotvoran je.

Sprej za nos

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: maxlab srebrosept sprej za nos, propomucil extra strong sprej za nos.

Maxlab srebrosept sprej za nos

Maxlab srebrosept sprej se upotrebljava za svakodnevnu higijenu nosne šupljine, smanjujući rizik od respiratornih infekcija, iritacija i alergija.

U slučaju akutnog zapaljenja sluzokože nosa, kijavice alergijskog tipa i hroničnog sinuzitisa.

U slučaju virusnih infekcija praćenih jakom kijavicom i simptomima prehlade (grip, influenca....).

Za ublažavanje posledica izazvanih dugotrajnom primenom kapi za nos koje sadrže vazokonstriktore.

Osobe koje su sklone isušivanju sluzokože gornjih disajnih puteva (putovanja, kilima uredaji, duvanski dim).

Starije osobe sa oštećenom sluzokožom nosa i osobe izložene mehanickim i hemijskim štetnim uticajima.

Kod osoba sa suvom i nadraženom sluzokožom nosa, čija je normalna fiziološka funkcija poremećena.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Maxlab srebrosept sprej za nos, smanjuje iritacije, alergije, brzo deluje, takođe je odličan i za prehlade, kijavicu.

Propomucil extra strong sprej za nos

PropoMucil extra strong sprej za nos pored propolisa i N-acetilcisteina sadrži i taninsku kiselinu koja u kontaktu sa sluzokožom stvara tanak sloj koji sprečava upijanje toksičnih materija i štiti sluzokožu, odnosno sužava kapilare u nosu. Na ovaj način se sprečava curenje nosa i stvaranje povećane količine sekret.

Propomucil se koristi kod: prehlade, kijavice, gripa i alergija, neprohodnih disajnih puteva, infekcije gornjih disajnih puteva, da spreče pojavu ponovne infekcije.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Propomucil extra strong sprej za nos, za prehladu, grip i za alergije je odličan, štiti i sprečava infekcije.

Balzam za decu protiv prehlade

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: expulmo pavle balzam za decu, fitobalm balzam gel.

Expulmo pavle balzam za decu

Expulmo pavle pomaže kod: prvih znakova prehlade, otežanog disanja, zapušenog nosa i iskašljavanja, bolova u mišićima koji se javljaju kao posledica sezonskog gripa, preporučuje se njegova primena i kod poremećaja  “jet lag” kod dece, kada zbog promene vremenskih zona prilikom putovanja, dolazi do promena ritma spavanja.

Pavle predstavlja kombinaciju etarskih ulja četinara i mediteranskog bilja u lipofilnoj podlozi, koja se nanosi lokalno na grudni koš kod prvih znakova prehlade. Isparavanje svežih aroma mirte, jele i bora, deluje antiinfektivno i dovodi do ublažavanja tegoba koje se javljaju kod tegoba sa gornjim disajnim putevima.

Aktivne biljne supstance prodiru u kožu, lokalno povećavaju cirkulaciju i pomažu drenažu nakupljenog sekreta.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Expulmo pavle balzam za decu, odličan je za decu kada su prehlađena, pomaže kod otežanog disanja, za iskašljavanje, za bolove u mišićima, stvarno je odličan.

Fitobalm balzam gel

Fitobalm balzam se preporučuje kod: prehlade, kašlja, bronhitisa (akutni,hronični), sinuzitisa, sekretornog otitisa.

Bronhodilatatorno, (opuštaju glatke mišiće bronhija i olakšavaju disanje).

Sekretolitički, (razređuju gusti sekret nagomilan u bronhijama, nosu).

Antiseptički (sprečavaju rast i razvoj mikroorganizama).

Iskustva naših korisnika koji su koristili Fitobalm balzam gel, idelan je za bronhitis, za prehlade, efikasan je i delotvoran, takođe razređuje gusti sekret nagomilan u bronhijama, olakšava disanje.

Balzam za odrasle protiv prehlade

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: mucoplant eukaliptus balzam protiv prehlade, speed vaporub mast za utrljavanje.

Mucoplant eukaliptus balzam protiv prehlade

Mucoplant balzam efikasno rešava probleme nazalne kongestije, kijavice, produktivnog kašlja, sinuzitisa. Eukaliptusov balzam  protiv prehlade.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Mucoplant eukaliptus balzam protiv prehlade, rešava sve probleme, smanjuje znatno kašalj i kijavicu, može se koristiti i za inhalaciju.

Speed vaporub mast za utrljavanje

Speed mast za utrljavanje koja deluje dvojako, lokalno na kožu i antiinflamantorski na sluzokožu gornjeg respiratornog trakta. Speed vaporub ima momentalno, intenzivno i dugotrajno dejstvo. Kod prvih znakova prehlade, kijavice, crvenila grla ili bolova u grudima i leđima primenite speed vaporub mast za utrljavanje.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Speed vaporub mast za utrljavanje, deluje brzo ima intezivno dejstvo i doprinosi da se osveženje tela i disanja oseti mnogo snažnije.

​Sastav: Etarska ulja mirte, jele i bora u koncentraciji manjoj od 1%*Ne sadrži mentol i kamforNamena:Pavle pomaže kod: -prvih znakova prehlade-otežanog disanja, zapušenog nosa i iskašljavanja-bolova u mišićima koji se javljaju kao posledica sezonskog gripa-preporučuje se njegova primena i..
650,00 RSD
Brend: PHARMALIFE
Sastav: Bademovo ulje, ricinusovo ulje, etarsko ulje srebrnog bora, jele i mirteNamena: Preporučuje se kod:-Prehlade-Kašlja-Bronhitisa (akutni,hronični)-Sinuzitisa, Sekretornog otitisa*Efikasno smanjuje simptome prehlade zapušen nos, kašalj i otežano disanje od prvih dana života (0 meseci)..
770,00 RSD
Brend: MAXLAB
Sastav:​Koloidno srebro 20mg/l, etarska ulja pitome nane, žalfije, timijana, anisa, pantenol, redestilovana voda.Namena:Preparat sme da se guta, za razliku od drugih tečnosti za ispiranje usta, pošto je potpuno prirodnog sastava, bez konzervansa i štetnih veštačkih antiseptika.-Upotrebom preparata s..
595,00 RSD
Brend: MAXLAB
Sastav: Koloidno srebro (20mg/l), redestilovana voda, etarska uljas pitome nane, žalfije, eukaliptusa i timijana i pantenol.Namena:Upotrebljava se:- Za svakodnevnu higijenu nosne šupljine, smanjujući rizik od respiratornih infekcija, iritacija i alergija- U slučaju akutnog zapaljenja sluzokože ..
555,00 RSD
Brend: DR.THEISS
Sastav:-Etarska ulja eukaliptusa, borovih iglica i kamfora.*Prirodna podloga, rastvorljiva u vodi.*Bez mentola.Indikacije:Eukaliptusov balzam  protiv prehlade.Delovanje:Efikasno rešava probleme nazalne kongestije, kijavice, produktivnog kašlja, sinuzitisa.Način upotrebe:-Balzam treba utrljati 2..
500,00 RSD
Brend: ABELA PHARM
PropoMucil® EXTRA STRONG sprej za nos pored propolisa i N-acetilcisteina sadrži i taninsku kiselinu koja u kontaktu sa sluzokožom stvara tanak sloj koji sprečava upijanje toksičnih materija i štiti sluzokožu, odnosno sužava kapilare u nosu. Na ovaj način se sprečava curenje nosa i stvaranje povećane..
530,00 RSD
Brend: Esensa
Sastav:Alkohol, kamfor, mentol, timol, etarsko ulje pitome nane, eukaliptusa i kedraIndikacije:-Kod prehlade, bola u grlu i kašlja-Kod glavobolje-Kod  bolova u mišićima i zglobovimaDelovanje:-Pulmint gel se koristi za pripremu vlažnih inhalacija kod prehlade, glavobolje, bolnog grla i kašlja-Pu..
420,00 RSD
Brend: Esensa
Sastav: -Alkohol, mentol, terpentinsko ulje, etarska ulja pitome nane i kedra Indikacije:-Kod prehlade i kašlja-Kod začepljenog nosa i otežanog disanja-Kod upale sinusa-Kod glavobolje (za utrljavanje spolja)-Za vlaženje suvog vazduha u zatvorenim prostorijamDelovanje:-Pulmint kapi za inhal..
420,00 RSD
Brend: Esensa
Sastav:-Mentol, kamfor, etarska ulje eukaliptusa i boraNamena:-  Kod zapušenog nosa (prehlade, kijavice, alerije)-  Za svakodnevnu higijenu nosne šupljineDelovanje:Pulmint fresh u svom sastavu sadrži mentol i ulje eukaliptusa. Mentol deluje kao moćan antiseptik, dok se ulje eukaliptusa bor..
285,00 RSD
Sastav:Flaster Respiratol je potpuno prirodan i bezbedan preparat koji sadrži jedinstvenu kombinaciju eteričnih ulja eukaliptusa, nane i lavande.Indikacije:Preporučuje se:OBAVEZNO uz terapiju virusnih i bakterijskih infekcija gornjih respiratornih puteva, kako bi se pokrio period tokom celog dana i ..
520,00 RSD
Brend: NEVENA
Karakteristike:SPEED INHALATOR se koristi kod prehlade, kijavice i drugih tegoba disajnih puteva. Osetite trenutnu svežinu i prijatnost...
210,00 RSD
Brend: NEVENA
Sastav:Mast za masiranje sa tri aktivne komponente: mentolom, eukaliptusom i kamforom, namenjena za lokalnu upotrebu na koži.Indikacije:Kod prvih znakova prehlade, kijavice, crvenila grla ili bolova u grudima i leđima primenite speed vaporub mast za utrljavanje.Delovanje:Speed mast za utrljavanje ko..
280,00 RSD
Sastav: Ultračisto prirodno srebro u jonskom obliku, srebro zeolit, demineralizovana farmaceutska voda.Namena:Oral sprej se preporučuje kao preventiva kod:-Respiratornih virusa-Gripa-Prehlade-Kijavice-Virusne upale sinusa i herpes simpleksa-Takođe, neutrališe neprijatne mirise i može biti sastavni d..
850,00 RSD
Sastav i delovanje:Tripsin iz bakalara - inhibira virus da se vezuje i inhibira njihovu sposobnost da inficira ćelije i glicerol - stvara osmotski aktivnu prolaznu barijeru koja zaustavlja viruseIndikacije:Viru Protect sprej je sprej koji štiti usnu duplju i grlo i smanjuje rizik od virusne infekcij..
1.080,00 RSD
Prikazuje se 1 do 14 od 14 (1 strana)