Adonis Apoteka
Korpa

Etarska ulja

Kad kažemo etarska ulja pomislimo odmah na neki lep miris, a nije ni čudo, jer etarska ulja pre svega probude čulo mirisa. Kada dođemo u dodir sa etarskim uljem prvo ga pomirišemo, miris je veoma bitan, privlači i odmah znamo da li nam se dopada ili ne. Poznato je da su etarska ulja odlična za opuštanje, nekoliko kapi u toplu kupku je odlična metoda za opuštanje misli, mišića i celog tela. Osim za opuštanje etarska ulja se koriste za negu kože, lečenje akni, gljivica, prevenciju kod celulita i strija. Da napomenemo da mnoga etarska ulja deluju kao antimikrobni agensi.

Etarska ulja

Kod nas možete naći više vrsta, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: meilab bosiljak etarsko ulje, meilab eukaliptus etarsko ulje, meilab lavanda etarsko ulje, meilab pomorandža etarsko ulje, meilab ruzmarin etarsko ulje, meilab timijan etarsko ulje.

Meilab bosiljak etarsko ulje

Etarsko ulje bosiljka osvežava i stimuliše fizički i mentalno zamoren organizam. Ublažava napetost i depresiju. Jak antiseptik, odbija insekte.

Etarsko ulje bosiljka ima analgetičko, digestivno i ekspektorantno dejstvo. Svojom laganom i osvježavajućom aromom pobjeđuje duh, bistrinu misli i koncentraciju.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Meilab bosiljak etarsko ulje, odličan kod depresije i napetosti, opušta i imam prelep miris.

Meilab eukaliptus etarsko ulje

Etarsko ulje eukaliptusa je prirodni antiseptik i antibiotik, sa deodoransnom funkcijom. Smeša isparljivih komponenti biljke Eukaliptus globuli koja se dobija destilacijom vodenom parom svežih listova. Istraživanjima je pokazano njegovo analgetičko i antiinflamatorno dejstvo.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Meilab eukaliptus etarsko ulje, ulje je odlično protiv gripa, prehlade, kod astme, kašlja, mogu ga koristiti i deca.

Meilab lavanda etarsko ulje

Etarsko ulje lavande je prirodni antibiotik, antiseptik, antidepresiv, sedativ i detoksikant. Deluje lokalno na koži na mestu aplikacije i putem inhalacije na nervni, endokrini i imuni sistem.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Meilab lavanda etarsko ulje, odlična je protiv prehlade, za imunitet, takođe je dobro i za negu kože i negu kose.

Meilab pomorandža etarsko ulje

Etarsko ulje pomorandže je antidepresiv, spazmolitik, sedativ i antiseptik. Smeša isparljivih komponenti koja se dobija mehaničkim ceđenjem iz kore Citrus sinesis.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Meilab pomorandža etarsko ulje, odlično je za piling ruku i stopala, takođe se može koristiti i za masažu, opušta i ima prijatan miris.

Meilab ruzmarin etarsko ulje

Etarsko ulje ruzmarina ima snažno analgetičko, antispazmolitičko, adstrigentno i fungicidno dejstvo. Poboljšava cirkulaciju i deluje kao mentalni i fizički stimulant. Smeša isparljivih komponenti aromatične biljke Rosmarinus officinalis, koja se dobija destilacijom vodenom parom listova i cvetova.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Meilab ruzmarin etarsko ulje, odličan za masaže, kao i za cirkulaciju.

Meilab timijan etarsko ulje

Etarsko ulje timijana je jak antiseptik i dezificijens. Smiruje upaljenu i iritiranu kožu i fizički i mentalni je stimulant. Smeša isparljivih komponenti koja se dobija destilacijom vodenom parom iz vrhova grančica u cvetu biljke Thymus vulgaris.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Meilab timijan etarsko ulje, efikasan je za irtiranu kožu, takođe se može koristiti i za masažu kao i za negu kose.

Sastav:Marnys organsko ulje origana je čisto, standardizovano, etarsko ulje divljeg, mediteranskog origana (Origanum minutiflorum) sa 81,69% karvakrola. Ovo etarsko ulje divljeg origana sa aktivnim komponentama, monoterpenskim fenolima (karvakrol i timolol), zbog svog višestrukog dejstva, ima široku..
5.404,00 RSD 7.720,00 RSD
Brend: MEILAB
Sastav:Aktivni principi:Najvažnije komponente su:-alfa-pinen ( do 45%)-beta-pinen ( do 22%)-car-3-en ( do 15%)-imonen (do 12%) Smeša isparljivih komponenti biljke Pinus silvestris koja se dobija destilacijom vodenom parom svežih iglica ili vršnih delova.Delovanje: Etarsko ulje bora je prirodni antis..
312,00 RSD
Brend: MEILAB
Sastav:Smeša aromatičnih, isparljivih jedinjenja dobijena destilacijom vodenom parom iz nadzemnih delova biljke Ocimum basilicum u cvetu.Najvažnije komponente: estragol (do 50%), linalol (do 45%), eugenol, citronelol, kamfor.Delovanje:-Etarsko ulje bosiljka osvežava i stimuliše fizički i mentalno za..
362,00 RSD
Brend: MEILAB
Sastav:Najvažnije komponente su : 1,8 – cineol ( min 80 % ), limonen ( do 10 % ), alfa – pinen ( do 0,1 % )Delovanje:-Smeša isparljivih komponenti biljke Eukaliptus globuli koja se dobija destilacijom vodenom parom svežih listova.-Etarsko ulje eukaliptusa je prirodni antiseptik i antibiotik, sa deod..
317,00 RSD
Brend: MEILAB
Sastav:Smeša isparljivih komponenti aromatične biljke Lavandula angustifolia koja se dobija destilacijom vodenom parom svežih cvetova.Najvažnije komponente su : linalilacetat (do 50 %), linalol (do 35 %), geraniol, beta – ocimene, cineol.Delovanje:-Etarsko ulje lavande je prirodni antibiotik, antise..
447,00 RSD
Brend: MEILAB
Sastav:Smeša isparljivih komponenti koja se dobija mehaničkim ceđenjem iz kore Citrus sinesis.Aktivni principi:Najvažnije komponente su :-limone ( do 97 % ),-beta – micren ( do 2,5 % ),-sabinene ( do 1 % )Delovanje:Etarsko ulje pomorandže je antidepresiv, spazmolitik, sedativ i antiseptik.Način upot..
297,00 RSD
Brend: MEILAB
Sastav:Smeša isparljivih komponenti aromatične biljke Rosmarinus officinalis, koja se dobija destilacijom vodenom parom listova i cvetova.Najvažnije komponente su: 1,8 – cineol (do 38%), camphor (do 25%), alfa-pinen (do 25%) i drugi monoterpeni (borneol, limonen).Delovanje:-Etarsko ulje ruzmarina im..
367,00 RSD
Brend: MEILAB
Sastav:Smeša isparljivih komponenti koja se dobija destilacijom vodenom parom iz vrhova grančica u cvetu biljke Thymus vulgaris.Najvažnije komponente: timol (do 45%), karvakrol (do 30%), linalol (do 8%), para-cimen, gama-terpinen.Delovanje:-Etarsko ulje timijana je jak antiseptik i dezificijens. -Sm..
357,00 RSD
Brend: PROMONTIS
Namena: Ublažava simptome stomačnih tegoba, osvežava dah, za zdravu i negovanu kosu, poboljšava cirkulaciju, opušta mišiće i smanjuje bolove u zglobovima, u borbi sa insektima, protiv svraba, antibakterijski efekat.Način upotrebe:Lokalna primena: razblaženo u nekom nosećem ulju.Inhalacija: 2-3 kapi ..
492,00 RSD
Brend: PROMONTIS
Namena: Etarsko ulje bora poseduje izuzetna antiseptička svojstva zbog kojih se koristi kod infekcija disajnih puteva. Kod prehlada, gripa, bronhitisa i zapaljenja sinusa može se koristiti za ihnalaciju u kombinaciji sa uljem eukaliptusa, nane, čajnog drveta ili samostalno bez mešanja sa drugim ulji..
392,00 RSD
Brend: PROMONTIS
Namena: Deluje kao blag antiseptik (sprečava razvoj mikroorganizama) i ekspektorans (olakšava iskašljavanje) i rubefacijens (izaziva crvenilo i osećaj toplote na koži).Preporučuje se kod bolesti pluća i organa za disanje (upala grla, zapaljenje sluzokože nosa, upala sinusa, akutni i hronični bronhit..
342,00 RSD
Brend: PROMONTIS
Namena:  Etarsko ulja izopa može olakšati glavobolje, migrene, reumu, artritis (u uljima za masažu), hronični umor i stres. Naročito se preporučuje kad je potrebno poboljšati koncentraciju. Najčešće se koristi kod tegoba respiratornog sistema (astme, gripa, groznice, kašlja, bronhijalnog katara..
653,00 RSD
Brend: PROMONTIS
Namena: Etarsko ulje lavande je bogato linaloola, linalyl acetata i kamfora  kao takvo se koristi za umirenje, kod nesanica, respiratornih tegoba i za jačanje imuniteta i opšteg stanja organizma. Ulje lavande je najviše korišćeno ulje u aromaterapiji i ima najširu primenu. To je jedino ulje koj..
492,00 RSD
Brend: PROMONTIS
Sastav: limonen, alfa pinenNamena:  Ima antioksidaciono i antiseptično delovanje. Ima stimulativno dejstvo podstiče lepo raspoloženje. Odličan saveznik u borbi protiv virusnih infekcija. Deluje na zidove kapilara i stimuliše cirkulaciju, odličan za anticelulit tretmane. Nanošenjem lokalno na ko..
357,00 RSD
Prikazuje se 1 do 15 od 21 (2 strana)