Adonis Apoteka
Korpa

HYALFIT gel sa efektom zagrevanja, 120ml

HYALFIT gel sa efektom zagrevanja, 120ml

Opis

* fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže prozvoda
HYALFIT gel sa efektom zagrevanja, 120ml
960,00 RSD
Pregleda: 324
Napomena: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez greške. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude, ali ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Hvala na razumevanju. 

Sastav i delovanje:

-Capsicum Frutescens Fruit Extract - aktivni princip amidni alkaloid kapsaicin.Kapsaicin primenjen na koži izaziva osećaj žarenja i hiperemiju (pojačanu cirkulaciju u tretiranom području) što pomaže u ublažavanju bola. Mehanizam delovanja bazira se na vezivanju kapsaicina za receptore na senzornim neuronima u koži, tzv. vaniloidni receptor tipa 1. (VR-1).To su jonski kanali koji se aktiviraju pri visokoj temperature, hemijskim ili fizičkim nadražajima. Vezivanjem kapsaicina na receptor VR-1 dolazi do izazivanja nervnog signala koji se u mozgu interpretira kao žarenje i osećaj pečenja.

-Boswellia serrata extract - aktivni princip kiselina Boswellia - inhibira enzim lipooksigenazu 6 - sprečena sinteza leukotriena, medijatora inflamacije i bola (osnova antiinflamatornog i analgetskog efekta).

-Symphitym officinale extract ( gavez) – aktivni principi alantoin, elaginska i ruzmarinska kiselina,

-Alantoin - sposobnost stvaranja novog tkiva (regenerativna svojstva), deluje na otok i smanjuje bol. Dokazano efikasan kod uganuća, isčašenja, modrica, nagnječenja, tvrdih otoka, bolesti mišića i zglobova.

-Elaginska i ruzmarinska kiselina (polifenolni antioksidansi) - dokazano antioksidativno, antimikrobno i antiinflamatorno delovanje.

-Aesculus hippocastanum extract ( divlji kesten) - aktivni princip escin ( mešavina triterpenskih glukozida)) - poboljšava tonus zidova krvnih sudova, normalizuje njihovu propustljivost, pospešuje kapilarni krvotok i cirkulaciju limfe, kao i protok venske krvi.

-Hijaluronska kiselina sastavni deo sinovijalne tečnosti zglobova.


Indikacije :

• reumatski bolovi,

• bol u vratu i ramenima,

• bol u leđima,

• lumbago,

• išijas,

• artritis,

• uganuća,

• grčevi mišića,

• modrice,

• sportske povrede


Način upotrebe:

Naneti na bolno mesto 1-3 puta na dan.

Potpuno prirodan preparat.

Mogu ga koristiti deca već od treće godine, trudnice i dojilje.

*Ne sme se nanositi na sluznice, oštećenu kožu ili otvorene rane.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.