Adonis Apoteka
Korpa

DUOBIOTIC kapsule, 10kom

DUOBIOTIC kapsule, 10kom
-20 %

Opis

* fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže prozvoda
DUOBIOTIC kapsule, 10kom
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Min
Sek
328,00 RSD
410,00 RSD
Pregleda: 144
Napomena: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez greške. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude, ali ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Hvala na razumevanju. 

DuoBiotic® je dijetetski proizvod koji pomaže uspostavljanju i održavanju zdrave crevne flore.

Sadrži kombinaciju probiotika i prebiotika, koji deluju simbiotički na pospešivanje zdrave funkcije creva.

Zdrava crevna flora i imuni sistem

Crevna mikroflora se sastoji iz brojnih korisnih bakterija, koje štite sluznicu creva i sprečavaju razmnožavanje i delovanje štetnih patogenih bakterija.

Neuravnotežena ishrana, stres, lekovi (naročito antibiotici) i povišena telesna temperatura mogu uzrokovati poremećaj crevne mikroflore, odnosno smanjenje broja korisnih bakterija i povećanje broja štetnih bakterija. Posledica su brojne zdravstvene smetnje, od dijareje pa do smanjene funkcije imunog sistema.


Šta su probiotici i prebiotici?

„Korisne” bakterije ili probiotici su specifični sojevi mikroorganizama koji pospešuju i održavaju zdravu crevnu mikrofloru, inhibirajući rast i delovanje štetnih bakterija u crevima. Deluju preventivno na pojavu dijareje, ublažavaju simptome i skraćuju trajanje dijareje. Učestvuju u sintezi vitamina, poboljšavaju varenje i resorpciju iz creva, stimulišu imuni sistem i doprinose očuvanju zdravlja i ošteg stanja organizma.

Prebiotici nisu živi mikroorganizmi, već nesvarljivi ugljenihidrati koji služe kao hrana „dobroćudnim” bakterijama u debelom crevu. Prebiotici su biljnog porekla i omogućavaju bolji rast i veću aktivnost korisnih bakterija.

Pogodni su i za dijabetičare, jer ne podstiču lučenje insulina.


Šta je DuoBiotic®?

DuoBiotic® sadrži i probiotik i prebiotik.

Jedna kapsula sadrži 5 milijardi žive probiotičke kulture kvasca Saccharomyces boulardii i 250mg prebiotika Inulina.

DuoBiotic® kapsule se dobijaju patentiranim procesom mikroenkapsulacije kulture kvasca, koji omogućava maksimalnu zaštitu Saccharomyces boulardii prema želudačnoj kiselini, veliku bioraspoloživost živih organizama u crevima i maksimalni probiotički efekat.


Kako DuoBiotic® deluje?

DuoBiotic® sadrži probiotičku kulturu Saccharomyces boulardii koja je, za razliku od drugih bakterijskih kultura koje se najčešće koriste kao probiotici, prirodno otporna na sve vrste antibiotika i kiselu sredinu želuca.

Brzo kolonizuje crevni trakt i ima antitoksično dejstvo (degradira i inhibira toksine koje proizvode patogene bakterije), antiinflamatorno (protivupalno) dejstvo, antimikrobno dejstvo (vezuje i pospešuje eliminaciju patogenih bakterija) i jača imuni sistem.

Inulin je prebiotik koji  podstiče rast probiotika u crevima, poboljšava aktivnost korisnih bakterija i peristatiku creva i na taj način utiče pozitivno na zdravlje crevnog trakta.


Zahvaljujući simbiotičkom dejstvu DuoBiotic®:

-  Sprečava nastanak i skraćuje trajanje dijareje (izazvane antibioticima ili drugim uzročnicima, kao i putničku dijareju)

-  Pospešuje funkciju creva i reguliše varenje

-  Pomaže u održanju zdrave mikroflore creva i ponovno uspostavlja prirodni sastav narušene mikroflore

-  Povećava imunitet i povoljno utiče na zdravlje celokupnog organizma


Kome je DuoBiotic® namenjen i kada se preporučuje?

DuoBiotic® se preporučuje deci i odraslima:

-  Za sprečavanje i zaustavljanje dijareje, kod putničke dijareje, naročito u toku godišnjih odmora ili putovanja u tropske krajeve

-  Tokom uzimanja antibiotske terapije

-  Osobama sa lošim navikama u ishrani

-  Osobama koje su pod stalnim stresom

-  Kod infekcija izazvanih rotavirusima

Ukoliko ste trudni ili dojite, ili ukoliko imate neko teže infektivno oboljenje, konsultujte se sa Vašim lekarom pre primene proizvoda.


Kako se DuoBiotic® upotrebljava?

Preporučeni dnevni unos za decu i odrasle:

-  Za zaustavljanje dijareje: 2 kapsule dnevno

-  Za prevenciju dijareje uz antibiotsku terapiju: 1 do 2 kapsule dnevno

-  Za prevenciju putničke dijareje: 1 do 2 kapsule dnevno

-  Za postizanje optimalnih rezultata kapsule treba uzeti na prazan stomak, sa čašom vode.

-  Ukoliko dete ne može da proguta kapsulu, kapsulu otvoriti i sadržaj razmutiti u maloj količini vode ili nekog napitka.Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.