Adonis Apoteka
Korpa

BIOHERBAL MATIČNJAK kapi, 30ml

BIOHERBAL MATIČNJAK kapi, 30ml

Opis

* fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže prozvoda
BIOHERBAL MATIČNJAK kapi, 30ml
345,00 RSD
Pregleda: 321
Napomena: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez greške. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude, ali ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Hvala na razumevanju. 

Sastav:

Tinkture od lista matičnjaka (Melissa officinale, 1:5). Sadržaj alkohola: 40% v/v.

*Višegodišnja biljka matičnjak je član porodice usnatica (Lamiaceae). Domovina ove biljke je u južnijim delovima Evrope i raznim delovima Bliskog istoka i centralne Azije, ali se sada redovno uzgaja i na drugim lokacijama širom sveta. Najkorisniji deo biljke je list matičnjaka.


Delovanje:

– Dva najčešće proučavana mehanizma dejstva matičnjaka su njegova sposobnost da zaštiti srce i jetru. Matičnjak može značajno smanjiti visoke trigliceride, kao i poboljšati sintezu holesterola u jetri.

– Matičnjak kapi funkcionišu kao prirodni antibakterijski agens. Naime, matičnjak ima antibakterijska svojstva i može da pomogne da se prirodno borimo protiv infektivnih bakterija. Takođe može da deluje i protiv kandide.

– Kapi od matičnjaka ili instant matičnjak čaj može biti koristan i protiv dijabetesa.

– Može poboljšati raspoloženje, koncentraciju i san. Tradicionalno, matičnjak se koristi za lečenje anksioznosti i nesanice. Njegov blagi sedativni učinak je dobro poznata osobina u tradicionalnoj medicini. Ove tvrdnje se dokazano podudaraju sa naučnim ispitivanjem, i protežu se do toga da matičnjak može da se koristi i protiv opšte anksioznosti i depresivnosti. Na primer, matičnjak poboljšava hiperaktivnost, probleme sa koncentracijom i impulsivnost kod starije dece u osnovnoj školi. Uzet interno, može da poboljša raspoloženje i/ili kognitivne performanse.

-Matičnjak kapi su prirodna pomoć za spavanje, takođe, čini se da pomažu da se smanje simptomi nesanice i poremećaja spavanja, uključujući i za vreme menopauze, kada su takvi simptomi vrlo česta pojava.

– Snažan antioksidant i anti-inflamatorno sredstvo. Matičnjak može pomoći u borbi protiv slobodnih radikala koji izazivaju ozbiljne bolesti.

– Može regulisati preaktivnu štitnu žlezdu (hipertiroidizam).

– Može pomoći u varenju. Zbog svoje antioksidativne aktivnosti, ekstrakt lista matičnjaka ima potencijalno zaštitni efekat na gastrointestinalni sistem.

– Prirodno smiruje  simptome PMS-a. Prema studiji iz 2015. godine, matičnjak kapi efektivno smanjuju simptome PMS-a kod mladih žena.

– Deluje analgetično, pa se može koristiti protiv menstrualnih bolova, glavobolje i zubobolje.


Način upotrebe:

20 kapi (0.5g) tinkture rastvoriti u čaši hladne vode.

Instant čaj od matičnjaka piti nezaslađen dva puta dnevno.


Napomena:

Alkohol prisutan u proizvodu može uticati na psihofizičke i motorne funkcije.

Za matičnjak važi opšte pravilo je da se napravi pauza od nedelju dana, nakon svake tri nedelje korišćenja. Ne bi trebalo da uzimate matičnjak duže od četiri meseca uzastopno, bez pauze.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.