Adonis Apoteka
Korpa

Vene i kapilari

Kapilari su deo krvnog sistema i povezuju vene i arterije. Ukoliko primetite upadljive ispucale kapilare na vašim nogama, one mogu biti znak da imate problem sa proširenim venama. Iako je pojava kapilara mahom bezopasna, morate biti oprezni i obratiti pažnju na promene u izražajnosti kapilara na nogama. Kod oko četvrtine pacijenata se ustanovi da ipak postoji ozbiljniji problem od samih ispucalih kapilara.

Pucanje kapilara na telu može se izbeći pažljivim odabirom kozmetike, te izbegavanjem agresivnih pilinga, obaveznom SPF zaštitom pri izlaganju kože suncu, ali i tako što ćete obratiti pažnju na temperaturu vode koju koristite pri svakodnevnoj higijeni.

Potražite kod nas preparate i rešite se ispucalih kapilara i proširenih vena, u ponudi imamo: gel za vene i kapilare, krema za vene i kapilare, čarape za vene i kapilare.

Gel za vene i kapilare

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: avaricon gel, bgb esi erbaven fresh gel, herbifit venogel gel, hiper hama venin gel, planta venol gel za vene, venen gel za vene.

Avaricon gel

Avaricon gel sadrži kombinaciju prirodnih aktivnih supstanci koje ublažavaju tegobe nastale kao posledica poremećaja venske cirkulacije u nogama: otok i bol, grčevi, parestezije, i osećaj tzv. teških nogu. Uz redovnu upotrebu, preparat dovodi do smanjenja tegoba, olakšanog hoda i vitalizacije kože i krvnih sudova nogu.

Avaricon gel se primenjuje i kod povreda mekih tkiva nogu (udarci, istegnuća) koje su praćene otokom, bolom i pojavom modrica.

Preparat se može upotrebljavati ispod zavoja, čarapa i elastičnih čarapa.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Avaricon gel, odlično deluje, ublažava bolove, olakšava kretanje, odličan je za cirkulaciju.

Bgb esi erbaven fresh gel

Bgb esi erbaven fresh gel deluje umirujuće i donosi brzo olakšanje umornim nogama. Osnovu efikasnosti nove Erbaven linije proizvoda predstavlja TROKSERUTIN estrahovan iz cveta japanskog bagrema.

Namenjen je za probleme sa venskom cirkulacijom, kod oticanja nogu, protiv pucanja kapilara, kod bolova i težine nogu.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Bgb esi erbaven fresh gel, efikasan je, prirodan preparat deluje na kapilare i na oticanje nogu.

Herbifit venogel gel

Herbifit venogel gel je gel na bazi divljeg kestena. Za kratko vreme umanjuje bolove u nogama, pospešuje perifernu cirkulaciju i pomaže kod proširenih vena.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Herbifit venogel gel, brzo deluje, umiruje bolove i pomaže kod proširenih vena.

Hiper hama venin gel

Hiper hama venin gel deluje protivupalno, dekongestivno (protiv nakupljanja viška tečnosti), poboljšava cirkulaciju, otklanja umor i osećaj težine u nogama. Hamamelis djeluje umirujuće (smanjuje crvenilo), tonizira, hidrira, umiruje i daje osećaj lakoće i svežine.

Ekstrakt kestena  smanjuje oštećenja kapilara i vena, jača njihove zidove, štiti od otoka, bolova i grčeva u listovima nogu.

Ekstarkt nevena deluju protivupalno i pomaže u regeneraciju kože. Mentol pruža prijatan osećaj hlađenja. Pantenol ubrzava epitelizaciju, poboljšava vlažnost kože, smanjuje crvenilo i iritacije.

Alantoin ima protivupalno delovanje, podstiče epitelizaciju i regeneraciju kože i  zarastanja ranica na koži koje često nastaju kao posledica loše cirkulacije krvi u nogama.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Hiper hama venin gel otklanja umor i osećaj težine u nogama, štiti od bolova, smanjuje oštećena kapilara i vena, ima prijatan osećaj hlađenja.

Planta venol gel za vene

Planta venol gel za vene se preporučuje se upotreba kod proširenih vena, zapaljenja vena, oteklih i umornih nogu, bolova u listovima, hematoma, uboda.

Aktivne supstance iz divljeg kestena i etarskog ulja ruzmarina ispoljavaju blago antiinflamatorno dejstvo, pojačavaju mikrocirkulaciju i tonus zidova vena i smanjuju permeabilnost kapilara. Blagotvorno dejstvo ekstakta nevena smanjuje osećaj bola, otoka, temperaturu i crvenilo kod zapaljenja površinskih vena i olakšava epitelizaciju kože. Redovnom upotrebom gela koža postaje meka i elastična, a pokretljivost udova sa varikozitetima  olakšana.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Planta venol gel za vene, efikasno smanjuje otok i bol u nogama, takođe je odličan za proširene vene i kapilare, redovonom upotrebom koža postaje meka i elastična.

Venen gel za vene

Venen gel za vene se preporučuje kod proširenih vena, podstiče cirkulaciju i ublažava bolove, osećaj težine i umora u nogama. Deluje tako što jača elastičnost krvnih sudova, stimuliše cirkulaciju, antikoagulantno dejstvo, sprečava upale.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Venen gel za vene, sprečava upale, rešava probleme sa venama i kapilaraima, lako se nanosi, i delotvoran je.

Krema za vene i kapilare

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: vinova loza i divlji kesten krema, sofija krema za noge, krem za vene, elina vinova loza krema za noge.

Vinova loza i divlji kesten krema

Vinova loza i divlji kesten krema se preporučuje za umorne i otečene noge, pomaže kod problema sa proširenim venama, pomaže kod bolova usled umora, oteklina i grčeva, delotvorno kod problema slabe cirkulacije.

Delotvorna je kod pojave upalnih procesa, otoka, ispucalih kapilara i vena.

Smanjiće vidljivost već postojećih, izraženih kapilara.

Escin dobijen iz divljeg kestena, značajno će smanjiti umor i otečenost vaših nogu i samim tim umanjiti bol i osećaj težine u nogama.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Vinova loza i divlji kesten krema, prirodan preparat, odličan za umornne i teške noge, smanjuje bolove i grčeve.

Sofija krema za noge

Sofija krema za noge je namenjana za ublažavanje tegoba nastalih usled oštećenja perifernog krvotoka, smanjuje osećaj umora i težine u nogama, pomaže u otklanjanju grčeva i napetosti u mišićima, smanjuje nastanak otoka, umanjuje nastanak ispucalih kapilara i pomaže otklanjanju već nastalih.

Medicinska pijavica se s pravom smatra jednim od najboljih sredstava za ublažvanje tegoba nastalih usled oštećenja venskog sistema. Njene pljuvačne žlezde sadrže oko sto bioloških aktivnih supstanci koje imaju intenzivno dejstvo na krv i krvne sudove. Fermenti žlezda medicinske pijavice pomažu u obnavljanju unutrašnje površine oštećenih vena, pomažu u otklanjanju bola i grčeva, potpomažu stvaranje novih kanilara, usled čega se poboljšava mikrocirkulacija i rasterećuje venski sitem. Obnovljeni sastav kreme sadrži 20% više ekstrakta žlezda medicinske šgjavice.

U kremi za noge SOFIJA dejstvo ekstrakta žlezda medicinske pijavice pojačano je ekstraktima lekovitih biljaka, uljima i vitaminima. Novi pojačani sastav znatno povećava efikasnost kreme u otklanjanju tegoba. Divlji kesten, lešnik i rastavić jačaju i toniziraju zidove krvnih sudova, smanjuju njihovu propustljivost, aktiviraju rad venskih zalistaka, otklanjaju upalu. Ulje australijskog čajnog drveta, aloja vera i kamilica su prirodni antiseptici, zidove krvnih sudova od upale.

Iskustva naših korisnika koji su kroistili Sofija krema za noge, sadrži lekovite biljke što znatno utiče na bolove u nogama, smanjuje upalu.

Krem za vene

Krem za vene se koristi kad postoji poremećaj venske cirkulacije u nogama: bol, otok, osećaj težine, napetost usled dugotrajnog sedenja, stajanja ili u trudnoći, kod suve i tanke kože sa vidljivim kapilarima sklonim pucanju. Takođe kod promrzlina, prevarikoznog sindroma, postfle­biti­čkog sindroma, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa, tendovaginitisa itd.

Sa uspehom se koristi u slučaju tupih povreda, nagnječenja, hema­toma, kontuzija, distorzija i sličnih povreda kod sportista, u saobraćaju itd.

Krem sadrži uljani ekstrakt više lekovitih biljaka navedenih u sastavu čiji aktivni principi jačaju zidove venskih krvnih sudova, smanjuju njihovu propustljivost i ubrzavaju cirkulaciju. Samim tim otklanjaju otoke, nape­tost i bolove, posebno donjih ekstremiteta. Takođe deluju antiseptično, antiflogistički i ubrzavaju granulaciju i epitelizaciju (zarastanje) kože. Posledica ukupnog dejstva aktivnih principa iz ovih biljaka je sprečavanje posledica venskog zastoja kao što su otok, trofička oštećenja zidova krvnih sudova, zapaljenja i trombotičke komplikacije.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Krem za vene, odlična za suvu i tanku kožu, kao i kod nagnječenja, hematona, ublažava bolove i sprečava posledicu venskog zastoja.

Elina vinova loza krema za noge

Elina vinova loza krema za noge značajno umanjuje umor i otečenost nogu, na taj način smanjuje bol i osećaj težine u nogama.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Elina vinova loza krema za noge, umanjuje bol kao i otečenost nogu, delotvorna je i odlična.

Čarape za vene i kapilare

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: c, scholl light legs 20den crne čarape, veličina s.

Scholl light legs 20den bež čarape, veličina s

Scholl light legs čarape u bež boji, svrha ovih čarape sa kompresijom je poboljšanje cirkulacije.

Daju prijatan i lagan osećaj nogama postepeno pritiskajući nogu od predela zglobova do butina.

Čarape su namenjene za svakodnevnu upotrebu za poboljšanje cirkulacije. Navlače se laganim pokretima od nožnih prstiju i stopala preko čitavih nogu do struka. Da bi produžili vek Vaših čarapa izbegavajte oštre ivice noktiju ili nakita. Izdržljive su i do 50 pranja, ne gubeći svoj oblik i kompresivnu funkciju.

70% poliamid, 30% elastin. čarape su u boji kože, 20 dena, stepen kompresije 3.5-10 mmHg sa zatamnjenim prstima.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Scholl light legs 20den bež čarape, veličina s, odlične su za cirkulaciju, izdržljive su i jako udobne, lako se navlače.

Scholl light legs 20den crne čarape, veličina s

Scholl light legs čarape u crnoj boji, svrha ovih čarape sa kompresijom je poboljšanje cirkulacije.

Daju prijatan i lagan osećaj nogama postepeno pritiskajući nogu od predela zglobova do butina.

Čarape su namenjene za svakodnevnu upotrebu za poboljšanje cirkulacije. Navlače se laganim pokretima od nožnih prstiju i stopala preko čitavih nogu do struka. Da bi produžili vek Vaših čarapa izbegavajte oštre ivice noktiju ili nakita. Izdržljive su i do 50 pranja, ne gubeći svoj oblik i kompresivnu funkciju.

70% poliamid, 30% elastin.

Čarape su u crnoj boji, 20 dena, stepen kompresije 3.5-10 mmHg sa zatamnjenim prstima.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Scholl light legs 20den crne čarape, veličina s, odlične su za cirkulaciju, izdržljive su i jako udobne, lako se navlače.

Sastav:Ekstrakt eukaliptusa i mente, mentol, limonen, ulje jojobe, urea*Pomoćne supstance: voda, alkohol, propilenglikol, trietanolamin.Namena:Koristi se za masažu kako bi se poboljšala cirkulacija i olakšali bolovi.Aktiv gel je posebno efikasan kod:-Bolova u zglobovima i mišićima-Teških i otečenih ..
700,00 RSD
Brend: DeverraFarm
Sastav i delovanje:Aktivni kiseonik je tečnost sa jakim dezinfekcionim dejstvom. Vrlo brzo i efikasno uništava sve gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, viruse i gljivice.Etarsko ulje lavande ima jako antibakterijsko, antivirusno i protivgljivično delovanje.Regeneriše kosu i kožu, ope..
470,00 RSD
Sastav:Kombinacija aktivnog kiseonikai hijaluronske kiseline.Indikacije i delovanje:ProtivupalnoAntibakterijskiPomaže u zarastanju povreda na kožiDeluje protiv bakterija i gljivicaPomaže kod ujeda insekataObnavlja tkivo posle opekotina i sunčanjaHijaluronska kiselina na kozi pravi transparentni film..
610,00 RSD
Brend: DeverraFarm
Namena:Koristi se u dermatologiji, kozmetici, stomatologiji, hirurgiji i opštoj medicini.Vrlo je praktičan za putovanja.- akne- dezinfekciju otvorenih rana i posekotina- dezinfekciju grla i desni- dezinfekciju nogu i obuće- opekotine- proširene vene i poboljšanje cirkulacije.Delovanje:DEVERRA  ..
410,00 RSD
Brend: MEDISANA
Sastav:Ekstrakti alpskih biljaka, planinske jele, ruzmarina, nane, eukaliptusa, kamfora, mente.Namena:Pomaže kod problema kao što su:• Proširene vene• Zapaljenje površinskih vena• Bolne, otečene i teške noge• Grčevi u nogama• Ispucali kapilari i modrice• Oslabljena venska cirkulacija• Napetost i tež..
1.260,00 RSD
Brend: PHARMANOVA
Sastav:-  Trokserutin 3,0g-  Ginkgo biloba standardizovani suvi ekstrakt lista (min. 24% flavonoidnih glikozida i min. 6% terpena) 0,150g-  Centella asiatica standardizovani suvi ekstrakt lista (min. 40% ukupnih triterpena) 0,10g*metilparaben; propilparaben; natrijum edetat; izopropil..
910,00 RSD
Brend: PHARMANOVA
Sastav:Trokserutin 3,0gDL pantenol 2,0g*Ostali sastojci :  voda, prečišćena; vazelin; cetostearil alkohol; natrijum cetostearil sulfat; izopropilmiristat; parafinsko ulje; decil oleat; metilparaben; propilparaben; etarsko ulje lavande.Namena:-Avaricon krem sadrži trokserutin, aktivnu supstancu ..
910,00 RSD
Brend: E.S.I.
Sastav:Erbaven fresh gel ima inovativnu formulu na bazi trokserutina i ekstrakata divljeg kestena, ginka, ananasa, centele, aloje, nane, borovnice, arnike, đumbira i novozelandske zelene dagnje. *Proizvod ne sadrži: paraben, veštačke boje i mirise.Namena:Kod problema sa venskom cirkulacijomKod otica..
885,00 RSD
Brend: DONA NATURA
Sastav:Burov gel sadži 12 vrsta biljaka, koje su od davnina poznate po svojim blagotvornim dejstvima. Neke od njih su: gavez, grčko seme, kamilica, neven, kantarion, itd.Koncipiran kao gel lakše se nanosi, posebno na kosmate delove tela i pri tom ne masti kožu.Indikacije:    -Različite pov..
670,00 RSD
Brend: NATURA LAB
Delovanje:Osvežavajući gel koji sadrži ekstrakt kestena, ekstrakt kamilice, pantenol i aloe veru.Namenjen je nezi kože nogu sa proširenim kapilarima i venama i pacijentima koji imaju simptome Hronične venske bolesti: umorne i teške noge,otok, noćne grčeve i jutarnji umor nogu.Način upotrebe:Gel nan..
875,00 RSD
Brend: NATURA LAB
Dejstvo:FLEBODEX kapsule ® su namenjene za ublažavanje tegoba nastalih kao  posledica poremećaja venske cirkulacije u nogama, hronične venske insuficijencije (otok i bol, grčevi, parestezije, pucanje kapilara, i osećaj ,,teških nogu’’) i tegoba izazvanih hemoroidima, AHS (bol, svrab i krvarenj..
1.150,00 RSD
Sastav:Fleboxar krem-gel sa diosminom i mentolom.Namena:Fleboxar krem gel sa diosminom je namenjen za negu kože nogu sa proširenim venama, proširenim i ispucalim kapilarima, otocima, za sindrom teških, umornih i nervoznih nogu.Delovanje:Fleboxar  krem gel sadrži prirodni mikronizovani kompleks ..
945,00 RSD
Sastav:Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Sorbitol, Alcohol, Diosmine, Glyceryl  Stearate, Potassium Cetyl Phosphate, Cocos Nucifera Oil, Dimethicone, Hesperidin, Acrylates/C10-30, Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Cholesterol, BTH, Imidazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, Methylparaben,..
965,00 RSD
Brend: DeverraFarm
Sastav:Aqua, Alcohol, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Symphytum Officinale Root Extract, Propylene Glycol, PEG- 40 Hydrogenated Castor Oil, Polygonum Fagopyrum Herbal Extract, Polysorbate-20, Carbomer, Triethanolamine, Menthol, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Phenoxyethanol, Methylparaben, Bu..
580,00 RSD
Sastav:Ekstrakti koprive, nevena, divljeg kestena, ulje nevena, tinktura vrbe, etarsko ulje pitome nane, timol, bioadhezivna podloga.Namena:-Proširene vene nogu (spoljne i unutrašnje)-Popucali venski kapilari (spoljni i unutrašnji)-Tromboflebitis (zapaljenje vena)-Flebotromboza (tromb u venama)-Otoc..
1.200,00 RSD
Prikazuje se 1 do 15 od 41 (3 strana)