Adonis Apoteka
Korpa

ESENBAK S. BOULARDII kapsule, 10kom

ESENBAK S. BOULARDII kapsule, 10kom

Opis

* fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže prozvoda
ESENBAK S. BOULARDII kapsule, 10kom
425,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: Esensa
  • Šifra proizvoda: 307791
Pregleda: 106
Napomena: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez greške. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude, ali ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Hvala na razumevanju. 

Sastav:

Saccharomyces boulardii 5 milijardi koloniformnih jedinica


Indikacije:

Preporučuje se:

-Za uspostavljanje ravnoteže crevne mikroflore

-Kod akutnih infektivnih dijareja (kod virusnih gastroenteritisa, putničkih dijareja, infekcija enterohemoragičnom i enteropatogenom coli, parazitarnih crevnih infekcija …)

-Kod dijareje izazvane upotrebom antibiotika

-Za prevenciju nastanka dijareje izazvane klostridijom (Clostridium difficile)

-Kao adjuvantna terapija uz antibiotike za eradikaciju Helicobacter pylori

-Kod Kronove bolesti, ulceroznog kolitisa, sindroma iritabilnog kolona

*Za odrasle i decu


Delovanje:

-Zahvaljujući prisustvu 5 milijardi koloniformnih jedinica S. boulardii u jednoj kapsuli, EsenBak® S. Boulardii efikasno smanjuje trajanje dijareje, ublažavajući prateće simptome.

-Svoje pozitivne zdravstvene efekte S. boulardii ostvaruje različitim mehanizmima. Osim što ostvaruje povoljno dejstvo na strukturu mikrobiote creva, pokazuje i antimikrobnu aktivnost, ometajući patogene da kolonizuju crevnu sluznicu, ali i umanjuje ili potpuno poništava dejstvo različitih toksina. Takođe, S. Boulardii dovodi do modulacije lokalnog i sistemskog imunog odgovora, čuva integritet i pospešuje barijernu funkciju intestinalne mukoze i indukuje aktivnost enzima u smeru poboljšanja apsorpcije nutrijenata. 

-Ova jedinstvena probiotska gljivica preživljava prolaz do ciljnog organa (debelog creva) u dovoljnoj količini, lako ostvaruje svoje dejstvo na temperaturi tela i prirodno je otporna na antibiotike, kao i na proteolizu. Zato se EsenBak® S. Boulardii može uzimati u isto vreme sa antibioticima, bez potrebe za pravljenjem vremenskog razmaka u odnosu na antibiotsku terapiju.


Način upotrebe:

Odrasli i deca starija od 3 godine: jedna kapsula dnevno.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.