Adonis Apoteka
Korpa

STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ + PROBIOTIK kapsule, 10+10kom

STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ +  PROBIOTIK kapsule, 10+10kom

Opis

* fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže prozvoda
STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ + PROBIOTIK kapsule, 10+10kom
455,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: ELEPHANT
  • Šifra proizvoda: 282345
Pregleda: 716
Napomena: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez greške. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude, ali ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Hvala na razumevanju. 

Sastav:

250 mg aktivnog medicinskog uglja dobijenog karbonizacijom ljuske kokosovog oraha + Smeša liofilizovanih probiotskih kultura: Lactobacillus helveticus 32,60 mg; Lactobacillus rhamnosus 7,30 mg; Lactobacillus lactis 10,90 mg; Bifidobacterium breve 7,30 mg; Bifidobacterium bifidum 3,60 mg; Bifidobacterium longum 10,90 mg (5 milijardi probiotskih bakterija po kapsuli).

*Pakovanje sadrži: 10 kapsula aktivnog uglja + 10 kapsula probiotika.


Indikacije:

Nespecifična dijareja, dijareja uzrokovana primenom antibiotika ili virusnom infekcijom, nadimanje i grčevi u stomaku.Delovanje:

-Aktivni (medicinski) ugalj ima sposobnost adsorpcije velikog broja supstanci organskog i neorganskog porekla, kao i gasova. Adsorpcija velikog broja sastojaka hrane, kao i kontaminenata unetih hranom i vodom za piće, aktivnih komponenti mnogih lekova, produkata bakterijskog metabolizma, omogućena je velikom specifičnom površinom čestica. Ne resorbuje se iz gastrointestinalnog trakta i ne podleže metaboličkoj razgradnji. Kao sastavni deo kućne apoteke poželjno ga je imati sa sobom i na putu, odmoru i na izletima. Pozitivne efekte pokazuje kod nespecifične dijareje, nadimanja nakon obroka, gasova, grčeva i mamurluka. Daje trenutno olakšanje kod ovih tegoba.

-Probiotici su živi mikroorganizmi, koji imaju različita povoljna dejstva na zdravlje. Najčešće korišćeni probiotici su različite vrste sojeva Lactobacillus i Bifidobacterium. Ovi sojevi stvaraju mlečnu kiselinu koja doprinosi stvaranju kisele sredine u digestivnom sistemu, koja je nepovoljna za razmnožavanje štetnih bakterija kojima za rast odgovara bazna sredina. Mlečna kiselina takođe povećava apsorbciju minerala kao što su kalcijum, bakar, magnezijum i gvožđe. Lactobacillus vrste su odgovorne za stvaranje laktaze, enzima neophodnog za razlaganje laktoze, mlečnog šećera. Zahvaljujući ovim delovanjima probiotici pomažu uspostavljanju ponovne ravnoteže crevne mikroflore, doprinose boljem varenju i jačanju imunog sistema. Pozitivne efekte pokazuju u prevenciji i lečenju nekih gastrointestinalnih poremećaja, uključujući dijareju uzrokovanu primenom antibiotika ili virusnom infekcijom, zatim kod nadimanja i grčeva u stomaku.


Način upotrebe:

Aktivni ugalj: Kod problema sa probavom: po potrebi uzeti 2-3 kapsule, 3-4 puta na dan. Ukoliko je potrebno sadržaj kapsule može se razmutiti u čaši vode i popiti. Kod nadimanja nakon obroka: uzeti 1 g (4 kapsule) 30 minuta pre i 1 g (4 kapsule) neposredno posle obroka.

Probiotik: 1 kapsula dnevno, u razmaku od bar 2 sata u odnosu na uzet aktivni ugalj.


Napomena: 

Proizvod se ne preporučuje deci mlađoj od 3 godine, kao ni osobama preosetljivim na sastojke preparata. 

Aktivni ugalj daje crnu prebojenost stolice, koja je prolaznog karaktera.

Pošto aktivni ugalj može da smanji resorpciju mnogih hranljivih sastojaka, dijetetskih suplemenata i lekova, potrebno je primenjivati ih odvojeno u razmaku od bar 2 sata.

Trudnice i dojilje treba da konsultuju svog lekara pre upotrebe preparata.Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.