Adonis Apoteka
Korpa

Zdravlje oka

Zdravlje vaših očiju jednako je važno kao i zdravlje vašeg tela. Za zdravlje očiju najvažniji su vitamini, odnosno pravilna ishrana bogata vitaminima, koja pruža odličnu zaštitu od raznih problema sa vidom i degenerativnih procesa.

Vitamini, a posebno vitamin A najvažniji je za dobar vid

Vitamin A je od suštinskog značaja za dobar vid. To je komponenta proteina rodopsina, koji omogućava oku da vidi u uslovima slabog osvetljenja. Prema Američkoj akademiji za oftalmologiju, nedostatak vitamina A može dovesti do noćnog slepila. Vitamin A takođe podržava funkciju rožnjače, koja je zaštitni spoljni sloj oka. Osoba kojoj nedostaje vitamin A može otkriti da njene oči proizvode malo vlažnosti.

Kako cink utiče na zdravlje očiju?

Cink je od velikog značaja za zdravlje očiju. To je mineral koji pomaže u održavanju strukture mrežnjače, ćelijskih membrana, i čitave proteinske strukture oka. On omogućava vitaminu A da dođe iz jetre u mrežnjaču kako bi proizveo melanin, pigment koji štiti vaše oči od ultraljubičastog zračenja.

Kod nas možete pronaći preparate koji Vam mogu sačuvati zdravlje oka i rešiti probleme, u ponudi imamo: kapi za oči, vitamine za oči, tablete za oči.

Kapi za oči

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: makulin dual action kapi, makulin fresh kapi.

Makulin dual action kapi

Makulin® Dual Action, sterilne kapi imaju antioksidativni efekat deluju umirujuće na površinu oka. Makulin® Dual Action kapi sadrže ruzmarinsku kiselinu, alantoin i vitamina B12 koji imaju visoku antioksidativnu aktivnost suprotstavljajući se dejstvu slobodnih radikala koji vremenom oštećuju pigmentni epitel i fotoreceptore što može da dovede do razvoja senilne makularne degeneracije i katarakte.

Preporučuje se za:

Sezonski alergijski konjuktivitis čak i kada je povezan sa sindromom suvog oka

Sindrom suvog oka                                 

Nelagoda u očima         

Blefaritis

Iskustva naših korisnika koji su koristili Makulin dual action kapi, deluje brzo, odličan je ko ima sindrom suvog oka ili neku nelagodu u očima.

Makulin fresh kapi

MAKULIN® FRESH sterilne kapi za vlaženje oka, su medicinsko sredstvo, bez konzervansa sa Na-hijaluronatom 0,2% i biljnim hidrolatima (borovnica, gotu kola, hamamelis i kamilica).

Namenjene su za:

Iritacija oka

Suvo oko

Osećaj stranog tela

Peckanje u oku

Postoperativno

Konjuktivitis

Dugotrajna upotreba kontaktnih sočiva

Na-hijaluronat svojim muko-mimetičkim, muko adhezivnim i viskoznim svojstvima održava površinu oka podmazanom, vlažnom i zaštićenom te poboljšava stabilnost suznog filma. Borovnica doprinosi zdravoj funkciji oka antioksidativnim, antiinflamatornim, vazoprotektivnim efektom i stabilizacijom kolagena.

Kamilica pomaže kod iritiranih, crvenih i umornih očiju zahvaljujući svom protivupalnom delovanju.

Hamamelis svojim rashlađujućim i lagano adstringentnim delovanjem pomaže kod ublažavanja simptoma bolnih, iritiranih i umornih očiju. Gotu kola jača vene i kapilare oka te poboljšava protok krvi, čime doprinosi ublažavanju simptoma umornih i natečenih očiju.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Makulin fresh kapi, ublažavaju simptome umornih očiju i iritiranih, takođe su odlične za konjuktivitis kao i za suve oči.

Vitamini za oči

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: doppelherz vitamini za oči, natural wealth vitamini za oči, sunlife vitamini a-z 60.

Doppelherz vitamini za oči

Rad na računaru, često gledanje TV-a, noćna vožnja, čak i premalo spavanja, nikotin i suv vazduh samo su neki od faktora koji su posebno stresni za oko. Kako bi održali zdravlje očiju i njihovo normalno funkcionisanje, neophodno je da unosimo hranljive materije. 

Vitamin A doprinosi normalnom održanju vida tokom dana i noći.  

Cink doprinosi normalnom vidu i pravilnom metabolizmu vitamina A. 

Lutein i zeaksantin pripadaju grupi biljnih karotinoida, u značajnim koncentracijama se nalaze u tzv „žutoj mrlji“, koja se nalazi u centralnom delu mrežnjače (retine).

Iskustva naših korisnika koji su koristili Doppelherz vitamini za oči, efikasan je za dobar vid, pomaže i održava zdravlje očiju, sadrži vitamine koji su neophodni.

Natural wealth vitamini za oči

Natural wealth vitamini za oči se preporučuje za zdravlje očiju i osobama koje svakodnevno naprežu oči (npr. radom na računaru).

Vitamin А i cink doprinose održavanju normalnog vida. Cink, selen, bakar i vitamini C i  Е doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Natural wealth vitamini za oči, štite oči, doprinose u održavanju normalnog vida, efikasne su i odlične.

Sunlife vitamini a-z 60

Sunlife vitamini a-z 60 je kao dodatak ishrani, A-Z vitamini + lutein dopunjavaju potrebe organizma za vitaminima, mineralima i oligo-elementima.

Povećavaju fizičku i mentalnu kondiciju, aktivnost i vitalnost. Lutein smanjuje rizik od degeneracije oka, štiti osetljivu strukturu mrežnjače i sprečava razvoj očne mrene.

Sunlife A-Z Vitamini + Lutein se preporučuje:

Svima koji žele da zaštitite organizam i svakodnevno obezbede optimalan unos neophodnih materija

Kao dodatak ishrani pri svakodnevnim aktivnostima

Svima koji žele da umanje rizike od bolesti koje prate savremeni način života

Svima koji se nepravilno ili nekvalitetno hrane

Osobama na dijeti

Starijim osobama

Iskustva naših korisnika koji su koristili Sunlife vitamini a-z 60, štiti oči, odličan je za poboljšanje vida, kao i za vitalnost i aktivnost.

Tablete za oči

U ponudi imamo više proizvoda, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: eyevit plus, pro-visio forte tablete za zdrav vid, cink-selen tablete.

Eyevit plus tablete

Eyevit ® PLUS kapsule su specijalno formulisane da obezbede adekvatan unos hranljivih supstanci za koje se zna da pomažu

održavanje i negu očiju i vida.

Osobe čiji posao dodatno opterećuje vid

Osobe koje nose kontaktna sočiva , kao i oni koji pate od suvih očiju

Osobe sa lošim vidom

Iskustva naših korisnika koji su koristili Eyevit plus tablete, odlične su za negu očiju, mogu koristiti i oosbe koje nose kontaktna sočiva, i oni koji imaju problema sa suvim očima.

Pro-visio forte tablete za zdrav vid

Pro-visio forte je kompleksni dijetetski proizvod sa sadržajem luteina i zeaksantina, sa vitaminima i ekstraktom borovnice.

Pogodan je:

za redukovanje rizika kod uslovljenih promena u oku tokom života, naročito starosno uslovljenoj degeneraciji makule (SUDM)

oku koje je napregnuto i „pod stresom“ – stres od zračenja kompjuterskih monitora ili TV ekrana, ili intezivnog svetla

kao zaštita od gubitka vida kod degenerativnih oboljenja (SUDM, dijabetes itd.)

za osobe sa kataraktom, pre i posle operacije

kod osećaja gubitka oštrine vida

štiti od štetnih uticaja UV zračenja.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Pro-visio forte tablete za zdrav vid, štite od štetnih uticaja, poboljšavaju vid i dobre su za osobe sa kataraktom.

Cink-selen tablete

Preparat Cink-selen tablete sadrže minerale cink i selen koje se koriste kao dodaci ishrani.

CINK je esencijalni oligoelement. Uloga cinka u organizmu je da doprinosi: normalnoj funkciji imunološkog sistema, održavanju normalnog vida, održavanju normalne kože, kose, nokata i kostiju, normalnoj kognitivnoj funkciji, normalnoj plodnosti i reprodukciji, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i dr.

SELEN je esencijalni mikroelement. Uloga selena u organizmu je da doprinosi: normalnoj funkciji štitaste žlezde, normalnoj funkciji imunološkog sistema, održavanju normalne kose i normalnih noktiju, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnoj spermatogenezi.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Cink-selen tablete, cink doprinosi normalnoj funkciji organizma, održava kožu lepom i kosu i nokte, takođe i održava normalan vid.

Brend: FIDIFARM
Distribucija ovog medicinskog sredstva preko interneta je strogo zabranjena i regulisana propisima zakona Republike Srbije, dok je prezentacija istog na internetu dozvoljena, isključivo u cilju informisanja opšte i stručne javnosti o njegovoj nameni i boljeg upoznavanja sa osnovnim karakteristikama ..
0,00 RSD
Brend: FIDIFARM
Distribucija ovog medicinskog sredstva preko interneta je strogo zabranjena i regulisana propisima zakona Republike Srbije, dok je prezentacija istog na internetu dozvoljena, isključivo u cilju informisanja opšte i stručne javnosti o njegovoj nameni i boljeg upoznavanja sa osnovnim karakteristikama ..
0,00 RSD
Brend: OTE PHARMA
Sastav:Kutijice za sočiva ili napravljene su od najkvalitetnijeg materijala kako bi obezbedile fizičku zaštitu za Vaša sočiva. Namena:Za čuvanje sočiva.Izuzetno praktične za upotrebu, kutijice za sočiva možete nositi i koristiti u svakoj prilici...
120,00 RSD
Prikazuje se 1 do 3 od 3 (1 strana)