Adonis Apoteka
Korpa

Trudnoća

Trudnoća u velikoj meri utiče na ženski organizam i dovodi do značajnih promena kako na fizičkom, tako i na psihičkom nivou. Fiziološke promene tokom trudnoće imaju cilj da prilagode organizam trudnice na novonastalo stanje, omoguće tolerisanje ploda genetski različitog od same majke, obezbede ishranu, rast i razvoj ploda, pripreme majku na optimalno završavanje trudnoće porođajem, kao i da  pripreme dojke za dojenje.

Trudnice moraju da konzumiraju vitamine i minerale u trudnoći kako bi svom telu obezbedile dovoljno energije, vitamini i minerali omogućavaju u trudnoći normalan rast i razvoj ploda.

Kod nas možete naći tablete za trudnice i kapsule za trudnice, koje će Vam omogućiti sigurnu zdravu trudnću.

Tablete za trudnice:

U našoj ponudi imamo više vrsta tableta za trudnice, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: antimetil tablete za trudnice, femibion tablete za trudnice, gravidon a tablete za trudnice, mamavit tablete za trudnice.

Antimetil tablete za trudnice

Antimetil je pogodan za smanjenje osećaja neprijatnosti, izazvane mučninom i povraćanjem, kod dece starije od tri godine i odraslih i trudnica od prvog meseca trudnoće. Đumbir u proizvodu Antimetil efikasno i bezbedno smanjuje neprijatnost koja prati mučninu i povraćanje za vreme putovanja, jutarnju mučninu kod trudnica i doprinosi normalnom funkcionisanju digestivnog trakta.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Antimetil tablete, male i glatke i lako se gutaju, efikasno i bezbedno smanjuje neprijatnost koja prati mučninu i povraćanje za vreme putovanja, jutarnju mučninu kod trudnica.

Femibion tablete za trudnice

Femibion sadrži folnu kiselinu, metafolin- aktivni oblik folne kiseline koju organizam može odmah da koristi, 9 esencijalnih vitamina i jod. Preporučuje se ženama koje planiraju trudnoću kao i trudnicama do kraja 3. meseca trudnoće.

Sprečavanje nepravilnosti u formiranju neuralne cevi + smanjenje rizika za pojavu urođenih srčanih mana.

Vitamin BI2 - neophodan je za optimalno delovanje folata.

Vitamini B, B2, B6, C, E - održavaju zdrav tok trudnoće i pravilan razvoj ploda.

Folna kiselina (vitamin B9) tj. njen aktivan oblik, neophodna je za pravilan razvoj ploda. Folate, aktivne oblike folne kiseline, organizam obezbeđuje iz namirnica (spanać, brokoli, pomorandžin sok itd). Međutim, preporučen dnevni unos folata od 400 mcg nije moguće obezbediti isključivo putem ishrane (prosečan unos je oko 50%).Tokom trudnoće povećava se potreba za folatima. Folna kiselina predstavlja neaktivan oblik koji organizam može da koristi tek kada je enzimi pretvore u biološki aktivan oblik, metilfolat (Metafolin). Svaka druga žena ne može u potpunosti da pretvara folnu kiselinu u aktivan oblik.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Femibion tablete, sadrži sve neophodne sastojke za organizam, neophodna je za pravilan razvoj ploda, ima dosta vitamina i minerala.

Gravidon a tablete za trudnice

Gravidon A je dodatak prehrani koji sadrži 12 vitamina, 9 minerala, oligoelemente, probiotik (L. Rhamnosus) i đumbir. Namenjen je za trudnice i diojilje.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Gravidon a tablete, sadrži pažljivo odabrane vitamine i minerale, odličan je za žene koje planiraju trudnoću ili koje su u drugom stanju.

Mamavit tablete za trudnice

Mamavit je formulisan tako da zadovolji povećane potrebe za vitaminima, mineralima i oligoelementima kod žena pre, tokom i posle trudnoće. Mamavit je formulisan tako da zadovolji povećane potrebe za vitaminima, mineralima i oligoelementima kod žena pre, tokom i posle trudnoće. Posledice deficita vitamina i/ili minerala kod majke mogu biti anemija i iscrpljenost, dok kod beba može doći do usporenog rasta i promena na koži i sluzokožama. Mamavit pomaže u sprečavanju pojave deficita i kod majke i kod bebe koja se razvija.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Mamavit tablete, odličan proizvod sadrži dosta vitamina i minerala koji su vam potrebni tokom trudnoće, a i mogu da se koriste i posle.

Kapsule za trudnice

U našoj ponudi imamo više vrsta kapsula za trudnice, ali ćemo Vam izdvojiti nekoliko: elevit kapsule za trudnice, ogestan kapsule za trudnice, premama duo tablete i kapsule za trudnice, vitabiotics pregnacare original tablete za trudnice.

Elevit kapsule za trudnice

Elevit je dodatak ishrani sa omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima koji su Vam potrebni pre začeća, u trudnoći i periodu dojenja.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Elevit kapsule, sadrži vitamine i mineale kao i folnu kiselinu koja je bitna pre trudnoće i tokom trudnoće, preparat je odličan.

Ogestan kapsule za trudnice

Ogestan je dodatak ishrani koji sadrži mikronutrijente neophodne tokom perioda trudnoće i dojenja i koji aktivno doprinose održavanju zdrave nutritivne ravnoteže i kod majke i kod deteta. 

Ogestan sadrži omega-3 masne kiseline, i posebno dokozaheksanoičnu kiselinu (DHA). Ona ima ulogu u razvoju oka i mozga fetusa, a potom i kod bebe koja sisa.

Folna kiselina (folat ili vitamin B9) pomaže rast majčinog tkiva tokom trudnoće.

Jod doprinosi normlanoj proizvodnji tireoidnih hormona i dobrom funkcionisanju štitaste žlezde.

Vitamin D3 pomaže organizmu da apsorbuje i koristi kalcijum i fosfor i doprinosi održavanju normalne koncentracije kalcijuma u krvi.

Vitamin E štiti ćelije od oksidativnog stresa.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Ogestan kapsule, sadrži vitamine koji su neophodni tokom trudnoće, takođe je odličan za gvožđe ko ima problema.

Premama duo tablete i kapsule za trudnice

Tablete i kapsule Premama Duo su specijalno napravlјene i izbalansirane da obezbede potrebnu količinu folata (400 µg) i vitamina D, zajedno sa ostalim vitaminima, mineralima i omega-3 masnim kiselinama u svim fazama trudnoće, u cilјu zadovolјenja povećanih potreba organizma. Unošenje folata preko dodataka ishrani povećava folatni status kod majke, što doprinosi smanjenju rizika od defekata neuralne tube.

DHA doprinosi normalnom razvoju mozga i očiju fetusa i odojčeta.

Jod doprinosi normalnoj funkciji tiroidne žlezde.

Vitamin D i Kalcijum doprinose održavanju zdravim kostima i zubima.

Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena i normalnoj funkciji kože.

Cink i Selen doprinose održavanju zdrave kose i noktiju.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Premama duo tablete i kapsule, namenjen za upotrebu pre začeća,tokom trudnoće i tokom dojenja, sadrži minerale i vitamine koji su važni za majku i bebu.

Vitabiotics pregnacare original tablete za trudnice

Pregnacare Original tablete predstavljaju optimalnu kombinaciju 19 vitamina i minerala, koji su neophodni za pravilan rast i razvoj ploda i vitalnost majke. Sadrže preporučene doze folne kiseline i vitamina B12, koje su neophodne u periodu pre trudnoće i u prvom trimestru, kako bi se obezbedio pravilan razvoj nervne cevi ploda.

Za kasniji tok trudnoće, neophodne su optimalne doze gvožđa, ali i drugih nutriena kako bi se sprečila pojava malokrvnosti. Pregnacare takođe sadrži i Jod, koji ima veoma bitnu ulogu u psihomotornom razvoju bebe, a tu su još i Vitamini D3 i K, brojni antioksidansi i minerali, koji dodatno doprinose zdravlju majke i ploda.

Iskustva naših korisnika koji su koristili Vitabiotics pregnacare original tablete, odličan preparat, sadrži vitamine i minerale, utiče na bebin mozak kao i njeno razvijanje, odličan je i za gvožđe.

Brend: LOLI PHARMA
Sastav:·   Alfa-lipoinska kiselina 300 mg·   Magnezijum 225 mg·   Vitamin B6 1,3 mgIndikacije:Koristi se za:·         Prevenciju spontanog pobačaja i prevremenog porođaja·         Sprečavanje kontrakcija uterusa i prevre..
1.450,00 RSD
Brend: AVENT
Izmlazajte više mleka za manje vremena* uz jastuče koje stimuliše dojku da izmlaza mleko isto kao i beba. Neprimetno prelazi sa režima stimulacije na režim izmlazanja i primenjuje pravu količinu stimulacije bradavice i usisavanja za maksimalni protok mleka. Na osnovu vremena do početka protoka mleka..
17.890,00 RSD
Brend: Esensa
Sastav:-  400µg folne kiseline-  3µg vitamina B12Indikacije:-  Ženama koje planiraju trudnoću-  Trudnicama i dojiljama-  Starijim osobama-  Kao pomoć kod anemija nastalih usled nedostatka folne kiseline i vitamina B12 u organizmu-  Vegetarijancima-  Sportistim..
545,00 RSD
Sastav:Herba vranilovke, herba rastavića, herba rtanjskog čaja, herba timijana, koren zečjeg trna.Indikacije:ČAJ BROJ 85 se preporučuje za ublažavanje tegoba koje prate bakterijske infekcije mokraćne bešike i mokraćnih kanala kod trudnica, dojilja i dece uzrasta do 12 godina.Delovanje: Aktivni sasto..
455,00 RSD
Dianatal, porođajni gel je specijalno razvijen gel za olakšavanje vaginalnog porođaja i veću bezbednost, čineći porođaj boljim iskustvom. Gel u porođajnom kanalu stvara mukoadhezivni film koji redukuje trenje između porođajnog kanala i bebe što pomaže bebi da lakše klizi kroz porođajni kanal. ..
0,00 RSD
Elevit® je dodatak ishrani sa omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima koji su Vam potrebni pre začeća, u trudnoći i periodu dojenja.Doziranje:Dnevno uzmite jednu kapsulu dodatka ishrani ELEVIT®, uz obrok. ELEVIT® možete uzimati pre začeća, tokom cele trudnoće i perioda dojenjaSastav:vitam..
1.940,00 RSD
Brend: MERCK NELEK
Sastav:Femibion sadrži folnu kiselinu, metafolin- aktivni oblik folne kiseline koju organizam može odmah da koristi, 9 esencijalnih vitamina i jod.Indikacije:Preporučuje se ženama koje planiraju trudnoću kao i trudnicama do kraja 3. meseca trudnoće.Delovanje: Sprečavanje nepravilnosti u formiranju n..
1.860,00 RSD
Brend: MERCK NELEK
Sastav i delovanje:Femibion Zdrava trudnoća 2 obezbeđuje optimalan unos folata, omega-3 masnih kiselina (DHA), vitamina i joda, neophodnih za pravilan tok trudnoće, i rast i razvoj ploda i bebe.Folnu kiselinu, Metafolin® (L-metilfolat), aktivni oblik folata, koji organizam odmah može da koristi, Vit..
2.370,00 RSD
Brend: Esensa
Sastav:-Gvožđe (u obliku gvožđe (III)-pirofosfata)-Folna kiselina-Vitamin C-Vitamin B6-Vitamin B12*Proizvod je jako prijatnog ukusa, obogaćen aromom šumskog voća. Ne sadrži šećer, kao zaslađivači su korišćeni: sorbitol, sukraloza i acesulfam K, pa ga mogu bezbedno koristiti i dijabetičari.Indikacije..
1.080,00 RSD
Brend: MEDICODOMUS
Sastav:-Vitamin C               80mg-Gvožđe bisglicinat  20mg-Cink-oksid           9.60mg-Vitamin B6               2mg-Bakar bisglicinat       2mg-Vitamin B2  &..
690,00 RSD
Sastav:Vodeni biljni ekstrakti (54 %): šargarepa, kopriva, spanać, pirevina, komorač, smeđa alga, hibiskus. Mešavina voćnih koncentrata (29,4%): kruška, grožđe, crna ribizla, kupina, višnja, pomorandža, cvekla, limun, rogač, jabuka. Ostali sastojci: med, vodeni ekstrakt šipurka, ekstrakt pšeničnih k..
1.656,00 RSD
Brend: JGL
Sastav:U dve kesice:-mio-inozitol   4000mg-vitamin C 80mg   80mg-cink   15mg-vitamin E   12mg-vitamin B6  2,10 mg-folna kiselina 400mcg-selen   54mcg-vitamin D 10mcgIndikacije:Folinova je dodatak ishrani sa mio-inozitolom, folatima, cinkom, sele..
1.725,00 RSD
Brend: GALENIKA AD
Delovanje:Folna kiselina je neophodan vitamin B grupe za stvaranje i održavanje novih ćelija. To je naročito značajno u periodu brzog deljenja, rasta i metabolizma u trudnoći i tokom dojenja kada je povećana potreba, ali i rizik od nedostatka folne kiseline. Za pravilno formiranje, rast i razvoj emb..
600,00 RSD
Sastav:-Goveđi hemoglobin u prahu      510.4mg-Gvožđe (iz hemoglobina,gvožđe(II)sulfata i gvožđe(II)fumarata) 18mgIndikacije:Globifer forte je dodatak ishrani u slučajevima kada uobičajena ishrana ne obezbeđuje dovoljnu količinu gvožđa. Kod žena, posebno u reproduktivnom periodu,..
2.975,00 RSD
Brend: FINE FOODS
Sastav:Gravidon A je dodatak prehrani koji sadrži 12 vitamina, 9 minerala, oligoelemente, probiotik (L. Rhamnosus) i đumbir.Sastojci u dnevnoj dozi (1 tableta) % preporučeno dnevno Dopuštenje (RDA)Beta karoten 3 mg*Vitamin B1 2,1 mg 191 %Vitamin B2 2,4 mg 171 %Vitamin B3 27 mg 169 %Vitamin B5 12 mg ..
1.630,00 RSD
Prikazuje se 1 do 15 od 32 (3 strana)